5 Aralık 2017 Salı

Güneşlik Değil Stor Perde Seçin

Güneşlik Değil Stor Perde Seçin

Evlerimiz, çalışma alanlarımız olarak belirlediğimiz yaşam alanlarımız kendimize göre rahat, ferah ve isteklerimizi yansıtır şekilde dizayn edilmiş olmalıdır. Özellikle temizlik, görsellik açısından genellikle kadınlar bu tür özellikleri daha çok ön planda tutarlar. Uzun bir süredir evlerimizde, ofislerimizde hatta gittiğimiz mekanlarda dahi stor perdeler dikkatimizi kesinlikle çekmiştir.
Sert görünümlü, mekanizmalı ve tam manasıyla camlarda görsel şov olarak yansıyan stor perde artık her yerde. Güneşlik diye tabir ettiğimiz perdelerin yerini almaktadır. Eski tip olan güneşlikler gibi bir camınızı pencerenizi açmak istediğiniz de kenara çekildiği zaman bir alan da toplanmaması görüntü cazibesini düzeniyle ortadan kaldırması nedeniyle özellikle evler de çok kullanılmaktadır. Görüntü kalabalığı yok, bir kenarda toplanmış kumaş yığını ile karşılaşmak zorunda kalmayacaksınız. Üzerinde diğer perdeler de kullanılmayan önceleri dantellerin sert ve şık görünümü korumak için kola diye bilenen maddenin sanayi tipi olan apre kullanılmaktadır. Bu nedenle sert ve düzgün görüntüsünü korumaktadır. Leke tutmaz özellikleri, görsel şıklığı açısından çokça tercih edilmektedir.
Birçok modeli ve sizleri bazı alanlarda tül kullanımından kurtarması nedeniyle tercihler arasında baş sıralarda yer almaktadır. Renkli modelleri, zebra modelleri, düz modelleri sayesinde güneşlik olarak kullanılması nedeniyle her evde her kapalı mekanda karşınıza çıkmıştır.
Temizliği açısından tercih edilebilirliğini korumaktadır. Haftalık ya da aylık olarak ıslak bez yardımıyla temizlenebilir ve yıkama işlemi için süre uzatılabilir. Birçok yer de stor perde temizliği yıkama işlemi yapılmaktadır. Evde yıkama yapılabilir. Önemli olan yıkama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalardır. Evde yıkama yapacağınız zaman duru su ile ıslatıp daha önceden hazırlamış olduğunuz köpüklü su ile yavaş ve nazik bir şekilde hasar vermeyeceğine inandığınız fırça ile fırçalayıp daha sonra tekrar duru su ile köpüklerinden arınmasını sağlamalısınız. Mekanizmasında yer alan borusuna sararak toplayıp bir köşeye dik olarak dengeli bir şekilde süzülmesini sağlamalısınız. Önemli olan püf noktamız ise suların damlaması bittiği zaman stor perde yerine asılmalı ve sonuna kadar açılmalıdır. Tamamen kuruduğundan emin olmadan da katlanmamalıdır. Hem kat izinin oluşması hem de sert özelliğinin kaybolmaması için dikkat gerektirmektedir.
Kullanım şıklığı temizlik rahatlığı ve farklı bir atmosfere sahip olmak istiyorsanız zevkinize özel bir seçim yapıp güneşlik perdelerden vazgeçme zamanınız gelmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder