29 Kasım 2017 Çarşamba

  Zebra Perdelerin Temizliği ve Bakımı


  Zebra Perdelerin Temizliği ve Bakımı
 
Son yıllarda oldukça büyük ilgi gören zebra perde modelleri, hem şık hem de işlevsellik bakımından ön plana çıkan perde türleri arasında yer alıyor. Birçok farklı renk ve desende kullanıcıya seçenek sunan modelin ''zebra'' ismini alması ise perde üzerindeki desenlerin zebra sırtına benzemesinden kaynaklanıyor.

Sade ve zarif detaylar

Zebra modeli olarak adlandırılan bu tür perdelerde diğerlerine oranla farklı özellikler bulunuyor. Bu özelliklerden biri olan sadelik, bulunduğu mekanın ferah ve modern bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Dolayısıyla evinde veya ofisinde sade ve zarif bir görünüm yakalamak isteyen kişiler tercihini zebra perde modelleri yönünde kullanıyor.

Sade ve zarif bir görünüme sahip olması sayesinde evin her odasına uyum sağlayabilen perde modeli, bulunduğu yeri geniş gösterir. Bu sebeple küçük odaları daha ferah ve geniş hale getirmek için kullanılabilir. Kumaş yapısı sayesinde ise perde ve tül görevini aynı anda görebilir. Dolayısıyla diğer perde modellerinde olduğu gibi bir kumaş kalabalığı yaratmaz.

Güneşe dayanıklı kumaş yapısı

Zebra modellerinin en kullanışlı özelliklerinden biri güneş ışınlarını geçirmemesidir. Bu da ürünün, kaliteli polyester ve ince dokulu kumaştan üretilmiş olmasından kaynaklanır. Bu sebeple bu tarz perde modelleri için karartma perde ve tül perde modellerinin bir karışımı denir. Çünkü sahip olduğu kumaş sayesinde zebra modeli kullanan kişiler, güneş ışınlarının içeriye girmesine ya da tamamen dışarıda kalmasına kendileri karar verebilirler. Perdenin kumaş parçaları üst üste getirildiğinde ise ürün tül perde görevi görür.

Temizliği ve bakımı oldukça kolay

Rulo etrafında 360 derece dönebilir özelliğe sahip olan zebra modeli, bakımı en kolay perdeler arasında yer alır. Bu sebeple özellikle çalışan ve perde temizliğine vakti olmayan kişiler tarafından tercih edilir. Ürünün polyester kumaştan olması ise üzerindeki lekelerin çıkmasını oldukça kolaylaştırır. Bu sebeple zebra perde temizliği hem zaman hem de maliyet açısından oldukça tasarrufludur.

Kullanımı kolaylaştıran zincir

Zebra modeller, karartma veya tül perde olmak üzere iki farklı türde kullanılabilir. Bu modlar arasında geçiş yapabilmek için ürünün kenarlarında çekme zincirleri bulunur. Ayrıca zincir yerine el ile de ürün modları arasında geçiş yapılabilir.


Zebra perdeler hakkında detaylı bilgiler verdiğimiz Perdenin Yeni Adı Zebra Perde adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder