6 Kasım 2017 Pazartesi

Stor Perde Kumaş Çeşitleri

Stor Perde Kumaş Çeşitleri

Ev ve iş yerleri gibi daha birçok farklı yerlerde kolay bir kullanım imkanı sunan ve farklı boyutlarda tasarımları yapılan birbirinden değişik stor perde çeşitleri, aynı zamanda farklı kumaş yapıları ile de üretimleri sağlanmaktadır. Günümüzde ömürleri 4 ile 6 yıl arasında değişen ve kullanımlarına göre bu sürenin uzatılma fırsatı verilen bu perdeler, oldukça zengin bir model ve renk seçeneği kapsamında birbirinden farklı desenler eşliğinde seçim yapılabilmektedir. Diğer yandan kumaş yapıları ile de farklılık yaratan bu perde modelleri, kalitesine göre değişebilmektedir. Özellikle evlerin mutfaklarında büyük bir avantaj sunan bu perde çeşitleri, çok fazla kirlenmeden dolayı herhangi bir toz eder rutubeti üzerinde fazla biriktirmez.
Farklı kumaş yapıları
Günümüzde birçok değişik kumaş yapıları eşliğinde üretimleri sağlanan birbirinden farklı stor perde çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar içerisinde pamuk, keten, polyester ve şantuk kumaş yapıları ile üretimleri yapılabilmektedir. Pamuk ile üretimleri sağlanan bu perde modellerinde özellikle tozdan mutlaka uzak tutulması gerekmektedir. Zira pamuklu şekilde üretimlerde yıkanma sorun olmaktadır. Polyester yapısıyla üretimleri sağlanan perdeler lise 4 ya da 5 yıl kadar kullanım imkanı verirken özellikle dayanıklı bir yapısı olduğundan dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Temizlik konusunda da oldukça kolay bir imkan vermektedir. Günümüzde en çok tercih edilen kumaş yapıları arasında ön plana çıkar.
Farklı kumaş yapıları eşliğinde perdeler
Genel olarak stor perde çeşitleri arasında kumaş açısından bakıldığı zaman en dayanıksız olan ise ketendir. Bunun nedeni ise bütün bir gün bu perde çeşitlerinin birebir olarak muhatap olduğu güneş ışınlarından büyük bir oranda zarar görmesidir. O yüzden kumaş olarak en az tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Son olarak ise tıpkı bir polyester gibi koltukta dayanıklı bir yapıya sahip olan şantuk, uzun yıllar kullanım imkanı sunmaktadır. Fakat uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalındığı zaman kemikleşme ortaya çıkar ve bu da belli bir zaman sonra perdenin kötü bir görünüm orada çıkarmasına neden olur. Yine de her biri farklı yerlerde değişik amaçlar altında kullanılmakta ve şık bir görünüm verirken kolay bir kullanım imkanı sunmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder