15 Kasım 2017 Çarşamba

Stor Perde Özellikleri Nelerdir?

Stor Perde Özellikleri Nelerdir?

Stor perde
, özel tasarlanmış mekanizması ile aşağı-yukarı hareket edebilen perdelerdir. Perde için özel üretilen kumaşın iki boru üzerine sarılması sonucu boruların hareketine bağlı olarak perde hareket edebilmektedir. Bu perdelerde kullanılan kumaşlar çeşitlilik gösterse de ortak özellikleri boruya sarılabilecek şekilde dayanıklı olmalarıdır. Opak, karartma kumaş, tül ve güneş kırıcı kumaşlar, perde kumaşı olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Bu perdelerde kumaşlar diğer perdelerden farklı olarak oldukça serttir. Kumaşın sertleşmesi için özel işlem uygulanmıştır. Bu işleme apre uygulaması denir. Mekanizmaları ise zincirli, yavaş yaylı (çek bırak) ve motorlu (uzaktan kumandalı) olarak sınıflandırılmaktadır.Kumaşlar çeşitlerine ve kullanılacak yerlere göre 200-300 cm eninde olmaktadır.
 Kullanım Alanları Nerelerdir?
Opak perdeler evin her yerinde kullanılabilen, ışık geçirgenliği düşük perdelerdir. Genellikle tek renk olarak üretilirler.
Karartma kumaş perdeleri kullanıldıkları yerde 0 ışık kesme özelliğine sahiptir. Bu nedenle karanlık olması istenen yatak odası, toplantı salonları gibi mekanlarda kullanılmaktadır.
Tül perdeler genellikle çok renkli ve çok desenli şekilde üretilmiş, diğer perdelerden daha ince ve ışık geçirgenliği yüksek perdelerdir. Bu perdeler genellikle salonlarda ve yatak odalarında kullanılmakta, odaya hoş bir hava katmaktadır. Güneş kırıcı kumaşlar transparan özellikleri nedeniyle gün ışığını filtre ederek içeri alır.
Avantajları Nelerdir?
Stor perdede kullanılan kumaşlar özel tasarlanmış kaliteli kumaşlardır. Günlük kirliikleri ıslak bir bez veya hafif güçte süpürge yardımıyla temizlemek mümkündür. Gıda kirlenmeleri ise deterjan yardımıyla kolayca çıkabilir.
Çok sayıda renk, şekil ve desen çeşidine sahip olması nedeniyle kullanıcıya geniş alternatifler sunmaktadır. Perdelerin üretim aşamasında sertleşmesi için uygulanan apre işleminde kumaş üzerine, PVC akrilik, alev almazlık ,anti-bakteriyel özellikler ve parlak sim gidi maddeler kaplanabilir. Bu sayede perdeye ısı almazlık, ışık geçirmezlik, yanmazlık, yalıtım gibi çeşitli işlevler kazandırılmış olur. Bu perdeler diğer motorlu sisteme sahip perdelerden daha uygun fiyata sahiptir. Ayrıca en kolay tamir edilebilen perde çeşitlerinden biridir.

Nasıl Monte Edilir?
Stor perdeler modelleri duvara, tavana ya da doğrama üzerine monte edilebilir. Hareketli veya eğimli camlarda çelik tel veya paslanmaz çubuklar kenarda kılavuz olarak kullanılarak isteme montajı yapılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder