21 Kasım 2017 Salı

Kullanışlı Perde Çeşitleri

Kullanışlı Perde Çeşitleri

Perdeler, ev, ofis ve benzeri kapalı mekanlarda hem ısı ve ışığı belli bir oranda kapatmak hem de mümkün olduğunca dış etkenlere karşı iç mekanı korumak amacı ile kullanılmaktadır. Son zamanlarda perdelerin seçimi konusunda dekorasyon, kullanışlılık ve avantajlı özellikleri de dikkate alınmaktadır. Bu hususlara bayanlar daha çok dikkat etmekle birlikte ev ve benzeri mekanlarda kullanılacak perde çeşidinin kullanışlı, kolay temizlenebilir ve iç dekorasyon ile uyum sağlaması da bayanlarda farklı bir kriter niteliğindedir. Tercih edilen perdenin bayanlar için en temel özelliği kolay temizlenebiliyor olması ve kolay leke tutmamasıdır. Bu özellikler dikkate alındığında son zamanlarda ev ve benzeri kapalı mekanlarda en çok tercih ettiği perdeler stor perde modelleridir. Bu perdelerin her mekan ile uyum sağlayabiliyor olması da bayanlar için cezbedici bir özellik taşımaktadır.
Perde Modellerinin Dekorasyon ile Uyumu
Perde modelleri iç dekorasyonu en iyi yansıtan aksesuarlardan biridir. Özellikle koltuk ve benzeri mobilya ürünlerinin perde ile uyumu diğer küçük aksesuarında mekan içerisinde çok daha hoş görünmesini sağlayacaktır. Stor perde modelleri bu konuda oldukça avantajlıdır. Özellikle, bu perdenin çeşit ve renk konusunda oldukça fazla alternatifinin bulunması her dekorasyona uyumunu kolaylaştırmıştır. Kullanım alanı olarak da farklı mekanlara rahat bir şekilde uyum sağlamaktadır. İster evde ister ofiste isterseniz daha kurumsal bir mekanda seçim yapılacak perde modeline göre hem dekorasyon hem de mekanın tarzı ile muhteşem bir uyum yakalayabilirsiniz.
Perde Modellerinde Temizlik
Her perde modeli farklı temizlik unsurları dikkate alınarak, temizlenmelidir. Tül ya da fon bir perde kolaylıkla çamaşır makinesinde yıkanabilir ama stor perde çeşitleri genel olarak yüzeysel temizlik ile kirden arındırılır. Bu perde modelleri genel olarak özel kolay kir tutmayan bir kumaş türünden üretilmektedir. Bu nedenle, sık temizlik istemezler. Fakat yapılacak temizlik işleminde nemli bir bez kullanmanız uygun olacaktır. Çok bastırmadan yüzeysel daireler şeklinde perde silinebilir. Farklı deterjan ya da ürüne zarar verme olasılığı fazla olan bir bez kullanılmamalı, çamaşır makinesinde yıkama yapılmamalıdır. Çünkü bu perde modeli üretim şekli olarak oldukça narin ve kolay hasar alabilir bir yapıdadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder