24 Haziran 2018 Pazar

Yeni Tasarım Perde Kumaşlarını Seçer İken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni Tasarım Perde Kumaşlarını Seçer İken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Yeni tasarım perde modelleri, bilinen tül perde kumaşlarından çok daha farklı olduğu için kumaş tercihi yapmakta zorlanılabilir. Bu nedenler ile seçim yapar iken görsel duruşu kadar, kalitesine de önem verilmelidir. Zebra perde modellerinde, kumaş tercihleri mutlaka kaliteli kumaşlardan yana yapılmalıdır. Zebra modellerinin özel olmasının nedeni kumaş yapılarıdır. Bu neden ile, perde ömrünün uzun olması adına doğru ve kaliteli kumaşları tercih etmek gerekir. Açık renkli ve desensiz kumaşlar, çok daha uzun süreler kullanılacaktır.
Zebra Ve Stor Perde Modelleri Nasıl Temizlenmelidir?
Zebra perde kumaşları, yapısal olarak farklı oldukları için temizlikleri de farklıdır. Klasik tül perdeler gibi çamaşır makinasında yıkanma ihtimali yoktur. Bunun dışında ise, perde ömrünü uzatmak için temizliği bilinçli şekilde yapılmalıdır. Perde kumaşlarına zarar vermemek için ıslatmamak gerekmektedir. Perdeleri, düzenekte iken silmek yanlıştır. Temizlemek için ilk olarak düzeneğinden çıkarılmalıdır. Düzenekten çıkarılan perdeler, temiz, düz ve geniş bir alana serilmelidir. İlk olarak, kuru bez ya da elektrik süpürge ile tozu alınmalıdır.
Toz alma işlemi, atlanmadan mutlaka yapılmalıdır. Yapılmaz ise, nem ile birleşen tozlar kalıcı lekelere neden olacaktır. Toz alma işleminin ardından, nemli bez ile silinerek temizlenmelidir. Siler iken, bastırılmadan hafif hareketler ile silinmelidir. Silme aşamasında temizlik ürünleri kullanılacak ise, kimyasal içeriği olan ürünler kullanılmamalıdır. Kullanılır ise, kumaş yüzeyinde renk dalgalanmaları olacaktır. Temizlenen perdeler, bekletilmeden tekrar takılmalı ve kuruması için tamamen açılmalıdır.
Zebra Ve Stor Perde Modellerinin Avantajları Nelerdir?
Yeni nesil perdeler ev ve iş yerlerinde hemen hemen herkesin tercihi oldu. Bunun nedeni ise, dekoratif durması ve kullanışının pratik olmasıdır. Bunların yanı sıra sürekli olarak temizlik istemeyen modellerdir. Kumaş yapılarından dolayı, tozu ve kiri çok fazla belli etmezler. Düzeneğe bağlı iplerinin olması da kullanımı kolaylaştırır. Zebra perde modelleri, klasik tül perdeler gibi duvardan duvara ölçüler ile kullanılmamaktadır. Bu neden ile pencere kenarlarından artan duvar payları da boş kalacaktır. Bu da kullanım alanlarını genişletecek ve daha ferah bir ortam oluşturacaktır. Tüm bunlar dışında ise dolap boşlukları ve cam balkonlarda da kullanım için uygundur. Her alanda dekorasyonu tamamlayan ürünlerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder