18 Mayıs 2018 Cuma

Her Çeşit Mekan İçin Uyumlu Perdeler

Her Çeşit Mekan İçin Uyumlu Perdeler


Daha çok ortama dışarıdan güneş ışığı girişini kontrol etmek amacı ile kullanılan perdelerdir. Bayanların dantellerinde kullandığı kolanın apreli kumaş ile kaplanıp sert görünüm kazanmış hali de denebilir. Sert olmasının nedeni; perdenin ruloya sarılmasını sağlayan mekanizmadayken perdenin sağa sola kaymamasını sağlamaktır. Mekanizmalı stor perde olarak bilinmekte olup, zincir mekanizması, duvar tutacı gibi parçaların birleşiminden oluşmaktadır, pek çok farklı renk ve model çeşitleri bulunur.
Ne Kadar Süre İle Kullanılır?
Perde kullanım ömrü en az 5 yıldır. İyi bir bakım ile kullanım süresi 5 ile 10 yıla kadar uzatılabilir ve mekanizmalı perdeler içinde çok kolay tamir edilen perde türüdür. En sık arızaya sert zincir kullanımı neden olmaktadır. Perdenin çabuk açılması ve kapanması için hızlı ve sert bir şekilde mekanizma zorlandığında, zincir kopması veya dişli kırılması gibi sorunlar yaşanmaktadır.
Temizliği Nasıl Yapılır?
Yıkamak için sökme işlemi çok dikkatli yapılmalıdır. Sökülüp takılma işlemi perdelerde deforme olabileceğinden biraz zordur. Bu perdeler uzun süre güneşle temas edince yırtılmalar oluşabilir. Zamanla bu perdelerin kenarından, yanlarından iplikler çıkabilir. Temizlemek isteyenler haftada 1 kez nemli bezle temizlerse kumaş daha uzun ömürlü olur. Üzerinde küçük lekeler kaldığında yazı silgisiyle ufaktan ufağa silinebilir. Bu kadar basit bir temizliği vardır. Ama belirli zamanlarda tam anlamı ile temizliği için yıkanmalıdır. Bu yüzden stor temizliğinde profesyonel yardım almak önemlidir. Bu konuda perde yıkama firmaları ihtiyaç görür.
Nerelerde Kullanılır?
Büro, ofis, iş yeri, devlet daireleri, çocuk odası, oturma odası, salon, yatak odası kısacası evin her odasında ve dışarıda kullanılmaktadır. Güneşlik olarak da tercih edilebilirler. Ayrıca villalarda da bu tarz perdeler sıklıkla görülür. Toz tutmayan bu perdeler mekan aşırı tozlu bir ortam değilse toz ve leke tutmamaktadır. Apreli kumaş yani sertleştirici malzemeden yapıldığı için tozlar perde üzerinde kalmamaktadır. Bu sebeple bebek ve çocuk odalarında çok sıklıkla önerilmektedir.
Birçok mağaza ve alışveriş merkezlerinin sepetlerinde ucuz bir şekilde satılmaktadır. Ancak bu storperde çeşitleri gerekkumaşlarında ve gerekse mekanizmalarındaki sorunlar nedeniyle ucuzasatılmaktadır. En doğrusu stor perde imalatçı firmasından satın almaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder