4 Mayıs 2018 Cuma

Gün Işığından En Üst Düzeyde Faydalanmayı Sağlayan Perde

Gün Işığından En Üst Düzeyde Faydalanmayı Sağlayan


Perdeler bilindiği üzere evlerin, ofislerin, hastane ve okulların müştemilatındaki odaların güneşten korunması ve içerinin görünmemesi veya eve giren ışık miktarının kontrol edilmesi için kullanılan eşyalardır. Bu işlevlere ek olarak, dekorasyon amacıyla da odalarda önemli bir yere sahiptir. Gerçekten de, mobilya ve diğer aksesuarlara uygun perde modelleri kullanarak, her odanın havasını değiştirmek ve her odada farklı bir ambiyans yaratmak mümkündür. Perde modelleri, mekanik perdeler, kumaş perdeler ve tül perdeler olmak üzere üçe ayrılır.
Mekanik Perdeler
En pratik perde modelleri olarak dikkat çeken ve hâlihazırda en çok kullanılan modellerdir. Mekanik perdelerden olan stor perde modelleri, zebra perde modelleri, jaluzi perdeler ve dikey perdeler, bu kategorinin içerisinde yer almaktadır.
Perde kumaşının boru şeklindeki bir rulo etrafına sarılması prensibi ile çalışan modellerdir. Çeşitli kullanım avantajına sahiptirler. Bu kullanım avantajlarına ek olarak, görsellik bakımından çok sayıda seçenek sunmaktadırlar. Bu perdeler apre adı verilen sert, özel bir teknik ile kaplanmıştır. Apre kaplaması, perdeyi dümdüz, sert ve temiz tutarken, üzerine dijital baskı yapılmasına da olanak tanımaktadır. Bu sayede, istenen her türlü resim, şekil ve desen, kalite kaybına uğramadan stor perde modelleri üzerine yapılabilmektedir.
Tül ve Kumaş Perdeler
Gün ışığından en üst düzeyde faydalanmayı sağlayan modellerdir. Tül perdeler neredeyse tamamen şeffaftırlar ve ışık geçirgenlik özellikleri vardır. Amaç sadece aşırı gün ışığını hafifletmek ve içerisinin görünümünü engellemektir. Kumaş perdeler özel bir türdür ve içine fon perde modelleri girer.
Stor Modelin Özellikleri
Bu modeller kapandığında, açık olmadığında, kullanılmadığı zamanlarda rulosuna sarılı olarak duracağı için kolay kolay kirlenmez, leke ve toz tutmaz. Özel apre kaplaması sayesinde, açık halde olsa bile kir tutması zordur. Temizliği oldukça kolaydır. Nemli bir bezle perdenin her iki yüzünü de silmek çoğunlukla yeterlidir. Üstelik stor perde yerinden çıkarılmadan üzerinden silinebilir.
Kullanımı çok pratik olup, perdenin yan tarafında bulunan zincirli mekanizma ile perdeyi açıp kapatmak ve istenilen seviyede açık tutmak mümkündür. Tamamen aşağıya doğru indirilip kapatıldıklarında gün ışığını engelleyip, tam bir mahremiyet ve koruma sağlar. İstenen her boyutta, uzunlukta, desende, şekilde üretilmeleri mümkündür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder