1 Şubat 2018 Perşembe

Perde Seçilirken Dikkat Edilecek Hususlar

Perde Seçilirken Dikkat Edilecek Hususlar

Günümüzde modern ev dizaynı anlayışı ile perde seçimi ve kullanımında da değişik arayışlar sonucu farklı perde tasarımları ortaya çıkmıştır. Özellikle hanımlar için perde konusu çok önemlidir. Perde evin görünümünü tamamlayan şık bir ev tekstil ürünüdür. Estetik görünüşü, kullanım kolaylığı ve temizlik özelliği bakımından, perde seçimi yaparken özen gösterilmelidir. Evin dekorasyonu ile perde arasında sağlanan uyum da önemli bir konudur. Günümüzde en çok tercih edilen perde çeşidi, günden güne artan çeşitleri ile göz dolduran stor perde modelleri gündeme gelmiş, kullanımı açısından da farklılık göstermiştir. Farklı desen formları ve renkleri ile evlere şıklık ve modern bir görünüm katan perdeler ev dekorasyonuna yeni bir anlam katmıştır.
Perde Seçilirken Dikkat Edilecek Hususlar
Günümüzde oldukça çeşitli model, renk ve kumaş seçeneği ile göz dolduran perde çeşitleri bulunmaktadır. İstenilen perdenin aranan özellikleri taşıması için öncelikle iyi araştırma yapılmalıdır. Özellikle stor perde seçiminde kullanılacağı alanın amacı( çocuk odası, salon, yatak odası, mutfak vb.) göz önünde bulundurulmalı, alana uygun ebat ve desenler tercih edilmelidir. Perdenin kumaşının kullanışlı olması da önemlidir. Doku ve kumaş kalınlığı uygun olmalıdır. Ayrıca güneşlik kullanmayı gerektirmeyen bir perde hem kullanım kolaylığı, hem de bütçeye katkı sağlaması için doğru seçim olacaktır.
Perdenin diğer eşyalar ile uyum sağlayan renklerde olması da önemlidir. Perde kumaşının kolay temizlenebilir ve kırışmaya müsait olmayan bir kumaştan yapılmış olması da önemli bir detaydır. Evin dışarıya açılan dünyası pencerelere baktığında, insanların ruhsal açıdan rahatlatıcı görüntülere de ihtiyacı olduğundan renkler de önemlidir. Perde satın alınırken tüm detaylar göz önünde bulundurulmalıdır.
Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Satın alınan perdenin kolay temizlenebilir olma özelliği olmalıdır. Temizleme açısından stor perde uygundur. Mekanizmasında ayrılarak küvette dahi yıkanabilen kumaş tekrar mekanizmaya takılarak kullanıma uygun hale gelmektedir. Günümüzde teknoloji ve bilimde yaşanan ilerlemeler sayesinde gün ışığı ile kendi kendini temizleyen perdeler da vardır. Uygun perde seçimi ile evin şıklığı tamamlanırken, yıkama ve ütü derdine son veren perdeler ile keyifli anlar geçirmenin rahatlığını yaşamak için, perde seçimine önem verilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder