5 Ekim 2017 Perşembe

Stor Perde Nedir, Avantajları Nelerdir?

Stor Perde Nedir, Avantajları Nelerdir?
 
Şık ve kullanışlı
Perde, evlerin ana ihtiyaçlarından ve aynı zamanda dekoratiflerinden biridir. Evinizin dekorunu yaparken hangi eşyayı alırsanız alın perdenize uyumlu olmalıdır. Koyu perdeler evin alanını daraltırken açık renk perdeler evi daha genişmiş gibi gösterir. Stor perde de en çok tercih edilen perde türlerinden biridir. Hem pratik, hem de şık olduğu için son dönemde klasik perdenin yerini almıştır.
Montajı pratiktir
Ürünün montajını personele yaptırabileceğiniz gibi kendiniz de kolayca halledebilirsiniz. Montajı için bilinmesi gereken birkaç unsur vardır. Perde ile birlikte montaj aparatları da yanında verilmektedir. Korniş aparatlarını takıp çevirerek sabitleyebilirsiniz. İkinci adımda ise montaj aparatına oturttuğunuz perdenizi yukarı doğru bastırarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde perdenizi taktığınız yerden sökebilirsiniz. Takıp sökme işlemi kornişlere ya da tavanınıza herhangi bir zarar vermemektedir.
Ölçüsü nasıl alınır?
Bu tür perdelerin avantajı şık görünümlerinin yanı sıra daha az kirlenmeleri, kokuyu tutmamalarıdır. Ayrıca açıp kapatırken sökülme, yırtılma gibi bir durum da söz konusu olmaz. Peki, stor perde ölçüsü nasıl alınır? Klasik pencerelerde perdenizin ölçüsünü şöyle alabilirsiniz: Ortalama 150 ila 200 santime kadar perdelerinizi tek parça olarak ölçülendirebilirsiniz. Bunun üzerinde ise parçalı perde tavsiye edilmektedir. Boy ölçüsü tavandan mermerin 10 cm altına kadar alınmalıdır. Parçalı perdelerde iki perde arasındaki boşluk ise 4 cm olmalıdır. Duvar boşluğu olmayan perdelerde en ölçüsü tavandan alınmalıdır.
Nasıl temizlenir?
Söz konusu perdeler evlerde olduğu kadar artık ofislerde de kullanılmaktadır. Bu ürünün temizliği de ayrı bir titizlik gerektirir. Temizlerken dikkat edilmesi gereken yöntemleri vardır. Stor perde temizliğinde asla çamaşır suyu kullanmamak gerekir. Bulaşık deterjanları da zarar vermektedir. Yumuşak bir fırçayla sprey temizleme ürünü yordamıyla temizlenmelidir. Bunun yanı sıra kuru temizlemeye de yılda bir defaya mahsus olarak verilebilmektedir. Ancak yine de maddi açıdan 5 ayda bir kendiniz tozunu alırsanız sizin için daha iyi olacaktır. Öte yandan bu tür perdeler sağlık açısından da daha uygundur.
Online satış imkanı bulunmaktadır
Perdeler artık online olarak satılabilmektedir. İstediğiniz perdeyi seçip kargoyla evinize getirtebilirsiniz. Öte yandan istediğiniz görseli de perdenize işletebilmeniz mümkün.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder