16 Ekim 2017 Pazartesi

Kullanım Kolay Perde

Kullanım Kolay Perde

Özel kumaşlarla, üstteki boruya sarılan bir çalışma sistemi ile yukarı aşağı, açılıp kapanan, sert görünümlü, tamiri ve kullanımı kolay mekanizmalı perdelere stor perde denir. Kullanım alanları, genellikle ofis ve büro gibi iş yerlerinde tercih edilse de artık evlerde de kullanılmaktadır. Renk ve kumaş seçenekleri oldukça fazladır. Kullanılan birçok perde kumaşı çeşidi bulunmaktadır. Pamuk, polyester, keten, şantuk kumaşları kullanılmaktadır.
Perdenin Özellikleri
Dışarıdan ışık girişini rahatça kontrol edebileceğiniz, temiz kullanıldığı takdirde 5 ile 10 yıl arasında kullanım ömrü olan perdenin kumaşında, sertleştirici olarak kullanılan apre vardır. Kumaş boruya sarılırken, sağa sola gitmesin, düzgün gitsin diye, bu sertleştirme işlemi yapılır. Bu perdeler, motorlu uzaktan kumandalı olarak çalışabilir. Parçaları, apreli kumaş, alüminyum boru, boru tutucu, zincir mekanizması ve duvar tutucu parçalardan oluşmaktadır. Işığı ve ısıyı filtreleme özelliğinden dolayı, enerji ve ısı tasarrufu sağlanmaktadır. Bakımı, kullanımı, montajı kolay, düşük maliyetli olması gibi özellikleri bakımından stor perde tercih sebebi olmaktadır.
Perdenin Temizliği Nasıl Yapılır?
Stor perde modelleri, sertleştirici olarak kullanılan apre sayesinde, kolay kir tutmaz. O yüzden temizliği oldukça kolaydır. İyi bakıldığı sürece uzun ömürlü olan perdenizi, haftada bir nemli bezle silerek, temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Belirli zaman aralıkları ile yerinden söküp temizleyebilirsiniz. Perdeyi düzgünce yerinden söküp, düz bir zemine kırıştırmadan yerleştirip, ılık su ve deterjanla, yumuşak bir fırça yardımı ile perdeyi arkalı önlü temizce yıkayarak temizleyebilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmadan temizliği yapılmalıdır Yıkanma işlemi bittikten sonra, perde yerine düzgünce takılmalı, öyle kurutulmalıdır. Yalnız şuna dikkat edilmelidir, yıkama işlemi için perdenin kumaşının, polyester ve güneşi geçiren kumaş olması gerekmektedir. Pamuklu, keten ve karartma yapılan kumaş perdelerde yıkama işlemi yapılmamalıdır. Perdelerin yıpranmaması için, kullanılan kumaşa göre temizlik yapılmalıdır. Ya da başka bir temizleme şekli, bu işi profesyonel yapan firmalar tarafından, perdenin temizliğinin yapılmasıdır. Aradığınız takdirde, gelip perdenizi alıp, temizleme işlemini yaptıktan sonra, tekrar size getirip teslim etmektedirler.
Perdenin Çalışma Sistemi Nasıldır?
Kumaş üstteki alüminyum boruya takılır. Alüminyum boru, kumaşı döndürecek bir mekanizmaya bağlıdır. Mekanizma çalıştıkça, boru döner ve kumaş aşağı yukarı hareket eder. Zincirli ve motorlu mekanizmaları vardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder