13 Eylül 2017 Çarşamba

Jaluzi Perde ve Zebra Perde Hakkında

Perde denilince akla evin dekorasyonundaki rolü akla gelir. Çünkü perdeler bir evin dekorasyonunun tamamlayıcısıdır. Perde olmayan evde hep bir eksiklik varmış gibi görünür. Ve bu eksiklik perdeden kaynaklanan bir eksikliktir. Bir evin, ortamın havasının değiştirilmesi isteniyorsa buna perdelerden başlamak gerekir. Çünkü bir evde perde değiştiğinde bütün dekorasyon değişir. Örneğin modern bir eve klasik bir perde takıldığında ev bambaşka bir havaya bürünecektir. Aynı şekilde klasik tarzda döşenmiş bir eve modern tarzda perdeler takıldığında ortamı daha da dinginleştirecektir. Perdenin dekorasyondaki önemi işte bu derecedir.

Zebra Perde Çeşitleri
Zebra Perde İncelemesi

Zebra perde hakkında

Zebra perdeler hayatımıza girdiği ilk zamanlarda öncelikle daha çok çalışma yeri tarzında olan yerlerde kullanılmaya başlandı. Çünkü bu perdeler ilk defa kullanılacaktı ve hangi mekâna uyum sağlayacaktı. Daha sonra zebra perdeler yavaş yavaş mutfaklara oradan odalara hatta salonlara kadar girdi. Hem kullanım hem de temizlik açısından kolaylığını gören kadınlar zebra perdelere evlerinde daha çok yer vermeye başladılar. Bu da zebra perdenin model olarak çeşitlenmesine neden oldu. İlk çıktığında genelde tek renkten ibaretken günümüzde çeşitli desenler, renkler, çizgi film karakterleri ve şehir siluetlerinde yapılmaya başlandı. Aynı zamanda zebra model perdelerde açık kasa, kapalı kasa, boncuklu, boncuksuz, eteği rustikli ve plastik zincir gibi birçok modeli bulunmaktadır.

İlk piyasaya sürüldüğü zaman diğer perdelerden biraz daha pahalıyken şimdilerde Jaluzi perde fiyatları oldukça uygun hale gelmiştir. Bunun sebebi kolay ulaşılabilir olmasıdır. İlk çıktığı zaman piyasada çok fazla bulunmadığı için Jaluzi perde fiyatı oldukça yüksekti, şimdilerde ise hem farklı kumaşlardan yapılması hem de birden çok çeşidinin olması sebebiyle fiyat açısından oldukça uygun bir hale gelmiştir.

Jaluzi Perde Modeli
Jaluzi Perde Modeli İncelemesi

Jalûzi perde hakkında

Jalûzi perdeler kullanımıyla, temizliğiyle ve montajıyla oldukça kullanışlı perdelerdir. Önceleri ofislerde ve iş yerlerinde kullanırken şimdilerde mutfaklara, balkonlara girdi. Evin diğer yerlerinde kullanım açısından pek uygun olmadığı şimdi jaluzi perde kullanım olarak sadece mutfak ve balkonda kalacak gibi görünüyor.


Jalûziler mekanizmalı perdeler olduğu için kullanımı oldukça kolaydır. Yer kaplamazlar. Temizliği kolaydır. Sağa sola çekmeye gerek yoktur istendiği zaman mekanizması sayesinde üst kısma tamamen toplanabilir. Odalarda kullanılmamasının sebebi ise dekorasyonu basitleştirmesindendir. Zaten klasik tarzda döşenmiş bir odaya jaluzi perde takmak doğru olmaz. Oldukça basit durur. Bu nedenle kullanım açısından en uygun olduğu için genelde mutfak ve balkonlarda kullanılır. Değişik tarzlarda olan jaluziler çıktığı zaman kim bilebilir belki salonlarda da kullanılmaya başlanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder