30 Haziran 2016 Perşembe

İLGİNÇ ZEBRA PERDE ÇEŞİTLERİ

Sık dokuma kumaşların aralarına tül kumaşların yerleştirilmesi ile ortaya çıkan şeritler halinde bir bütünlük oluşturan zebra perde simetri konusunda takıntılı olan bireylerin ev tekstil ürünleri arasındaki favorilerinden biri olmaktadır. Stor perde ile benzerlik gösteren bu tarz perdeler yukarı aşağı hareket ettirilerek kapanıp açılmaktadır. Çift kat kumaş kullanılarak üretilen zebra perdeler de amaç ön kumaşın hareket ettirip arka kumaştaki tül kumaşın üzerine sık dokuma kumaşını denk getirilmesidir. Bu saye de odaya giren güneş ışığı bir an da kesilmektedir.

Düz ve Renkli Zebra Perde Sistemleri - Armoni, İstanbul
Düz Zebra Perde Modelleri
Stor perdeye göre daha avantajlı olmasının sebebi perdenin hem stor perde hem de tül görevini üstlenmesinden kaynaklanmaktadır. Tek başına başka bir ürüne gerek kalmadan kullanılan zebra perde toplantı odalarından, evde ki tüm odalara, kuaför salonlarından dükkanlara kadar pek çok yerde kullanılmaktadır. Seçilen renkler ve desenlerin bir araya getirilip tercih edilen zincirli mekanizma, uzaktan kumandalı kontrol sistemi ve ya butonlu olarak isteğiniz üzerine hazırlanmaktadır. Ara ara ıslak mendil ile silinmesi ve altı ay ara ile yerinden sökülüp düz bir zemine yayılarak yumuşak sünger ve uygun deterjanlar ile temizlenmesi yeterli olmaktadır.

Karartma ve Renkli Zebra Perde Modelleri - Armoni, İstanbul
Karartma Zebra Perde Modelleri
Kaliteli kumaşların kullanılması sayesinde perdeler de güneş ışığının aşırı etkisinden dolayı renklerin solması söz konusu olmamaktadır. Karartma perdeler 55 TL civarında iken, normal perdeler 30 TL olmaktadır. Tek parça olarak satılan perdelerin en uzun ölçüsü 270 cm olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle satın alacağınız mekânı önceden inceleyip ölçülerini tam olarak almanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder