23 Haziran 2016 Perşembe

PERDENİZ ZEBRA OLSUN

Bir evin estetiği eşyalarındadır ve eşyaların arasında en olmazsa olmaz perdelerdir. Özellikle evinin daha şık görünmesini isteyen kişiler perde seçiminde çok seçici davranırlar. Kullanışlı ve daha az kir tutan perdeler daha çok tercih edilmektedir. Son zamanlarda oldukça popüler olan stor perdeler bu yüzden fazlaca seçilmektedir.

Zebra perde de stor perde grubuna dâhil olan görünümü dolayısı ile zebra adını alan çizgili mekanik perde sistemidir. Zebra perde sistemleri geceleri de gündüzleri de kullanılabilen bir çeşittir. Son zamanlarda en çok tercih edilen perde olmasının sebeplerinden bir tanesi de iş yerleri ve ofislerde de kullanımının kolay ve pratik olmasıdır.

Zebra perde tüllerin ve sık dokunan kumaşların şeritler halinde ara ara dizilmesiyle oluşmaktadır. Bu perdelerde çift kat kumaş kullanıldığı için perde yukarı ve aşağı hareket halindeyken sık dokuma kumaşların karşı karşıya gelmesi halinde ışığı geçirme durumu estetik bir biçimde meydana gelir. Sık dokunan kumaşlar ve tüller karşı karşıya geldiğinde ise ışığın geçirgenliği önlenerek karanlık sağlanır. 

Hem stor perde hem de tül özelliklerini içinde barındıran bu sistem tüm alanlarda tek başına kullanılabilmektedir. Renk ve desen çeşitleriyle ve temizliğinin ve bakımının da kolayca yapılabildiği için herkes ta
Zebra Perde
rafından tercih edilmektedir. Sistem mekanizması isteğe bağlı olarak butonlu, zincirli, uzaktan kumandalı ve motorlu sistemler şeklinde yaptırılabilir.

Zebra model perdeler birçok yönden de avantaj sağlamaktadır. Bir üründe hem tül hem kumaş olması öncelikle en büyük avantajıdır. Genelde kullanılan zincirli mekanizması da kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle montajın sıkıntılı olduğu ve dar alanlarda kullanışlı bir perdedir. Ayrıca her bütçeye göre de çeşidi piyasada bulunabilir. Düz kumaştan üretilen modeli uygun fiyattayken pileli kumaştan üretilen modeli ise biraz daha pahalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder