27 Şubat 2018 Salı

Zebra Perdenin Stor Perdeden Farklı Yönleri

Zebra Perdenin Stor Perdeden Farklı Yönleri


Perdeler evde mobilyalar kadar önemli olan, ev tekstili kategorisine girmekte olan ev aksesuarlarıdır. Perdeler genelde evin içinin dışarıdan görünmesini engellemek, evin içerisini ışıktan korumak ve dekorasyon gibi farklı amaçlar için kullanılabilmektedir. Her odanın kullanımı için farklı perde seçilmektedir. Örneğin çocuk odası ve salon için farklı kumaştan farklı tarzlarda perdeler kullanılmaktadır. On bir farklı perde çeşidi vardır. Bu perde çeşitlerinden biriside zebra perde isimli perdedir. Bu perde kullanıldığı küçük odaları da ferah bir mekana çevirme özelliğine sahiptir. Bu tarz bir perde genel olarak mutfak, salon ve çocuk odalarında kullanılmaktadır. Hem gece hem gündüz kullanılabilme özelliğine sahiptir.
Son zamanlarda perde çeşitleri içerisinde en çok kullanılmakta olan perdedir. Genel olarak evlerin belli başlı odalarında kullanılmak olsa da ofislerde de oldukça fazla tercih edilmektedir. Tül perdeye benzemekte olan iki kat kumaştan üretilmektedir. Bu perdenin görünüşü zebraya benzediği için bu ismi almıştır. Bu ismi almasının sebebi iki kat perdenin bir kısmının tül bir kısmının kumaş olmasından sebeptir. Mekanizması stor perdeye benzese de bazı noktalarda farklılık göstermektedir.
Nasıl Temizlenir?
Zebra perde modelleri kullanım süresine göre yılda bir kere ya da yılda iki kere temizlenmektedir. Yıkanabilmeleri için tül kumaş kısmının mekanizma ile yerlerinden sökülmeleri gerekmektedir. Genel olarak yıkandıktan sonra yerlerine rahat ve temiz bir şekilde takılabilmektedirler. Bu perdeler evde yıkanabildikleri gibi profesyonel temizleme şirketlerinde de yıkanabilmektedirler. Yıkama şirketlerinden yıkanması talep edildiği takdirde ev durumuna göre görevli kişiler ev içerisine gelip perdeyi mekanizması ile sökmektedir.
Perdeler genellikle yıkama şirketlerinden perde sahibine perdeyi nemli halde getirmektedir. Bu şekilde getirilmesinin bir sebebi vardır. Bu perdeler nemli asıldığı zaman, kuruduğunda daha diri ve daha düzgün durmaktadır. Bu perdelerin profesyonel firmalarda yıkanma ücretleri firmalara göre değişmektedir. Şuana kadar belli bir fiyat ya da fiyat aralığı belirlenmemiştir.
Stor Perdeden Farklı Yönleri
Zebra perde polyester ipten üretilmektedir. Kumaşı yapı olarak delikli kumaştır. Kumaş yapısı sebebi ile olsun kumaşının bir tül bir opak kumaş olması sebebi ile olsun hem gündüz hem gece kullanılabilmektedir. Ayrıca bir güneşliğe gerek olmamaktadır. Stor perde ise kolay kolay kirlenmezler. Stor perde kumaşı farklı olarak apre teknolojisi ile sertleştirilmektedir. Temizlemesi de ıslak bir zeminde su ve deterjan ile olmaktadır. Aksi halde kumaşta kırılmalar olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder