22 Şubat 2016 Pazartesi

JALUZİ PERDE TEMİZLİĞİ

jaluzi perde temizliği
jaluzi perde temizliği

jaluzi perde temizliği
jaluzi perde temizliği

jaluzi perde temizliği
jaluzi perde temizliği

Uzun yıllardır dünyada ve Türkiye’de yoğun ilgi ve talep gören jaluzi perdeler ısı ve ışık kontrolü sağlaması, enerji tasarrufu gerçekleştirmesi, ekonomik oluşu, hem tül hem perde olarak işlevselliği, pencerelerde şık görüntü oluşturması, zengin renk ve model seçenekler sunması, kolay ve pratik temizlenmesi nedeniyle tercih edilmektedir. Jaluzi perde modelleri zengin renk seçeneğiyle sunulmaktadır. Perde çeşitleri arasında ahşap, aliminyum, deri, pvc modelleri bulunmaktadır.

Jaluzi perdeler malzemenin şeritler halinde kesilip ip merdiven gibi yanyana dizilerek hazırlanmaktadır. Farklı kalınlıkta şeritlerden oluşan modelleri bulunmaktadır. Şerit kalınlıkları 6 mm. den başlamakta ve 50 mm. ye kadar farklı ebatları vardır. Perde mekanizmasıyla çalışan perdeler ip veya zincir yardımıyla açılıp kapanmaktadır. Perde şeritleri yarım veya tam açılarak ısı ve ışık kontrolü sağlanmaktadır. İstendiğinde perdeler tam olarak açılmaktadır. Tam açılışlarda rulo haline gelen perde mekanizmanın bulunduğu perde kasası içine toplanmakta estetik güzelliği bozulmamaktadır. Jaluzi perdeler kapı ve pencerelere kolay bir şekilde monte edilmektedir.

Jaluzi perde temizliği pratik bir şekilde yapılmaktadır. Perdeler diğer perdeler gibi uğraştırıcı bir temizlik istemezler. Tozlandığı zaman toz beziyle tozları kolayca alınır. Bir toz fırçası yardımı ile de tozları alınabilir. Tozlandığı zaman temizlenmesi, toz birikimini ve kir tutmasını engeller. Bulunduğu ortamın toz durumuna göre beliri aralıklarla tozlarının silinmesi gerekir.  Jaluzi perdeler kirlendiğinde deterjanlı bir bezle silinerek temizlenir. Silinen perdeler ilk günkü yeniliğine ve parlaklığına kavuşur. Ahşap, deri, pvc, aliminyum gibi tüm modelleri nin temizliği aynı şekilde yapılmaktadır. Perde mekanizmalarının bulunduğu kasa temizliği de aynı şekilde toz alınarak, deterjanlı temizlik beziyle silinerek yapılmaktadır.



16 Şubat 2016 Salı

PENCERENİZDEN ZEBRA PERDE İLE ÇİZGİLİ BAKIŞLAR

zebra perdeler ve kumaşları

Hayatlarımız özeldir. Bu özelliği koruduğumuz tek yer ise evlerimizdir. Dekorasyonundan eşyalarına herşeyini özenle seçeriz. Herkesin kendine has bir zevki varken modayıda takip ederiz. Moda bize yeni imkânlar yaratırken bizim özgürlüğümüzüde renklendirmiş olur.

Evlerimizi dışarıdan ve içeriden gösteren en önemli dekorasyon parçası perdelerdir. Son zamanlarda onunda diğer ürünlerde olduğu gibi çeşitleri çok fazla olmuş ve modern bir görünüm kazanmıştır. Şimdilerin gözdesi olan zebra tipi perdeler çeşitleri ve farklı oluşuyla çok fazla rağbet görmektedir. Perdeler; adını çizgili desenli oluşundan almaktadır. Farklı desenleri ile eve farklı bir ahenk katmaktadır. Evlerimizi kibar ve duvarlarımızı sade, kullanışlı göstermektedir.

Duvara yada tavana monte edilen bir ip yardımı ile basit bir makara düzeneğine sahip olan zebra perde kullanımı kolay ve şık bir görünüm ile evlerinizi rahata kavuşturuyor. Konumuna bağlı olarak çeşitli montaj şekilleri bulunmaktadır. Korniş aparatı ile montaj, L ayak aparatı ile montaj, tavana direkt montaj, duvara ( pencere kasasına ) montaj şeklinde yapılmaktadır.

Montaj kolaylığının yanısıra temizliğide pratiktir. Yuvasından çıkarılan perdeniz yere veya uygun bir zemine serilir. Hazırlanan beyaz sabun yada özel temizleme şampuanı kullanarak hazırlanan su yumuşak bir sünger yardımı ile yavaşça temizlenir ve kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra çıkarılan aparatları yerine takılır ve mekanizmasına oturtulur.

Zebra perde seçimi yapılırken kullanacağınız odanın geniş ve çok fazla kalabalık olmaması şık duruşuna destek olmuş olursunuz. Hazır olarak satılabildiği gibi beğendiğiniz bir kumaş türünden ve desenindende üretilebilmektedir. Genellikle %100 polyesterden üretilmektedir. Pamuktan üretilenleride vardır.

Seçilen renklerin odanın genişliğine ve eşya dekorasyonuna uygun olması odanızın aydınlık ve ferah görünmesini sağlayacaktır. Her tür renk mobilya ve dekorasyona uyum sağlayan seçiminizi kolaylaştıran renkler beyaz, bej, toprak ve kahve tonlarıdır. Daha fazla ipucuyu burdan görebilirsiniz.