23 Ağustos 2012 Perşembe

Perde Montajı


Modern görünüşü ile dekoratif pencereler oluşturan katlamalı perde modelleri aynı zamanda ısı ve ışık kontrolü de sağlamaktadır. Modern koltuk takımları ile uyumlu alanlar oluştururken, şık görünümü ve pencerelerde düzgün duruşu ile dikkat çekmekte ve tercih edilen perdeler arasında bulunmaktadır.
Bütün perde kumaşlarından yapılabilen katlamalı perde montajı  çubuklu ve çubuksuz olarak tasarlanmaktadır. Çubuksuz perde modelinde perde dikimi plise olarak yapılmaktadır. Çubuklu katlamalı perde ise düz olarak dikilmektedir ve perdenin etek kısmına perdenin düzgün ve şık duruşuna sağlamak amacı ile çubuklar yerleştirilmektedir.

Perde montajı mekanizmaları ile çalışmaktadır ve mekanizmalı perde için uygun kumaş çeşidi seçilmelidir. Keten, organze tül, tül, saten, tafta, viskon, kalın keten ve soft polyester kumaş çeşitleri ile hazırlanabilmektedir. Perde mekanizması ip veya zincir ile hareket ettirildiğinde perde katlanarak açılıp kapanmaktadır ve katlamalı perdeler boncuk aksesuarlar ile de süslenebilmektedir. http://www.armoniperde.com/perde-montaj-bilgileri/


Dantel Perde Modelleri



Pencerelerde dekoratif görüntü oluşturan ve tül perde ihtiyacını karşılayan perdeler estetik görünümlü dantellerden de yapılmakta ve dantel perde modelleri salon, oturma odası, yatak odası, mutfak gibi alanları süslemektedir. Tül perdelik kumaşlar üretim sırasında dantel desenler kullanılarak oluşturulmaktadır. Dantel perde modelleri stor perde etek kısımlarına da uygulanarak düz veya zikzak bir şekilde dizayn yapılmaktadır ve dekoratif pencereler oluşmaktadır.

Pamuklu tül kumaştan, Fransız dantelinden yapılan dantel perde modelleri salonlarda, oturma odalarında kruvaze modeli uygulanarak da şık ve ferah alanlar yapılır. Küçük ve büyük pencerelere uygulandığı gibi mutfaklarda da hoş görüntüler oluşturmaktadır. İthal ve yerli tül perdeler bulunmaktadır ve beyaz, kırık beyaz, pastel pembe, pastel mavi renkleri bulunmaktadır. Çocuk odaları için de dantel perde modelleri uygulanabilmektedir. Kaliteli ve dayanıklı tekstil ürünü olan tül perdeler tavandan monte edilebildiği gibi pencere pervazı üzerine de uygulanabilmektedir.