18 Mayıs 2012 Cuma

Jaluzi Perde


Işığa yön vermek en büyük özelliğidir. Storlar gibi bu da aşağı yukarı hareket eder. Yatak 16–25- ve 50 mm lik slâytlardan oluşur. Ahşap, pvc ve alüminyum gibi materyallerden yapılır. Kenarda buluna aparatı sayesinde ışığı geçirme ve görüş alanı ayarlaması yapılabilir. Güneşe dayanıklı materyallerden yapılırsa uzun yıllar kullanılabilir.

15 Mayıs 2012 Salı

Günümüzde Perdeler

Perdelerin artık rolleri değişti. Önceleri güneş ışığından korunmak ve alanın gizliliğini sağlamak için kullanılırdı. Bu yönlerinin yanı sıra artık pencere ve perde tasarımlarının gelişmesiyle beraber daha işlevsel ve daha dekoratif bir hal aldı. Birçok kişi için tül ve perde aynı ürünlermiş gibi gelebilir. Ama aslında çok faklı duruş ve işlevsellikleri vardır. Tek benzerlik aynı ray üzerinde ve aynı camda durmalarıdır. İlk akla geldiğinde yerlere kadar uzan hafif büzgülü ve korniş üzerinde hareket eden tasarımlar akla gelir. Ama artık çok faklı model ve tasarımlar bulmak mümkündür.

4 Mayıs 2012 Cuma

Dantel Perde




Desenleri çok eski olmasına rağmen yeni dokuma teknikleri ile yeniden karşımıza çıkmaktadır. Dantel perde çeşitlerinin tekrar gündeme gelmesinde kruvaze modelin etkisi büyüktür. Bu model için dökümlü ve salaş tüller gerekmektedir. Organze benzeri tüller kruvaze için iyi sonuçlar vermez. Çünkü sert bir zemin dokumasına sahiptirler. İşte bu özelliklerinden dolayı dantel perde adını tekrar duyurmaya başladı. Hatta bazı üreticiler sırf bu yüzden dantel perde setleri oluşturdular. Söylediğim gibi en çok pileli, kruvaze ve balon modeller için tercih edilmektedir. Diğer bir husus ise kesinlikle kırışmaz ve ütü istemez. Bu özelliklerinden dolayı çalışan hanımların en çok rağbet ettiği perdelerin başında gelir.

Zebra Perdeler



Çok yeni bir model olmasına rağmen adını hemen duyurmuş ve bilindik çoğu ürünü geride bırakmıştır. Zebra perde için kısaca stor perde un çift katlı olanı diyebiliriz. Çünkü aralarındaki tek fark budur. Kullanım alanı çok geniştir. Evlerde ve işyerlerinde her oda ve cam için zebra perde düşünebilirsiniz. Değişik kumaş ve renk çeşidiyle mobilya ve zemin döşemesine uygun çeşitleri satın alabilirsiniz. Tek kötü tarafı ise zor temizlenmesidir. Bu sebepten dolayı ikili mekanizmalı zebra perde modelleri üretilmeye başlanmıştır. Her iki modele de talepler artmakla beraber devam etmektedir. İlerleyen yıllarda çok faklı kumaş çeşitleri ile bizi şaşırtmaya devam edecektir. Şimdiden çoğu modeli tahtından etmiştir diyebiliriz.

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Tül Perde


Tül Perde


Evimizi kurarken saydığımız kalemlerin başında tül perde modelleri gelir. Tadilat yapmak istendiğinde mutlaka bu iş için de bir bütçe ayrılır. Çok farklı model ve çeşit alternatifi vardır. Renkli, düz, işlemeli, dantelli, pullu, sakallı, kordone, keten, kesme, ipek ve daha sayamadığım çeşitlerini piyasada bulmak mümkündür. Hepsinin duruşu ve kullanımı birbirinden faklıdır. 

Tül Perde Fiyatları


Fiyatları da bu çeşitlere göre faklılaşır. Her tül perde her model için uygun olamayabilir. Bunu için mutlaka uzman birinden yardım almalısınız. Yada daha önce kullandığınız ürünlere benzer çeşitler tercih ediniz. Satın aldığınız tül perde modelleri için yıkanır veya kuru temizleme yapılır gibi detayları mutlaka sorunuz. Kullanma talimatlarını uyguladığınızda hem duruşu ilk gün gibi durur. Hem de ömrü uzamış olur.

Dikey Perde Çeşitleri


Dikey Perde



Ofis, işyeri ve büroların büyük camları için tasarlanmış ve uygulamasına devam edilen bir üründür. Dikey perde modelleri iki ana parçadan oluşur. Üst tarafta hareket etmesini sağlayan mekanizma ve buna takılan pvc veya kumaş malzemeden yapılmış slâytlar. Evlerde kullanmak üzere çeşitleri üretilse de pek başarı sağlanmamasından dolayı durdurulmuştur. Ama ofis perdeleri olarak kullanmaya devam etmiştir.

Dikey Perde Modelleri


En büyük özelliği ne kadar uzun olursa olsun kolay hareket etmesidir. Bunu yanı sıra dikey perde şeritleri en kolay temizlenen çeşitlerin başında gelir. Elde silmek veya yıkamak mümkündür. Kesinlikle bozulma ve kırılma yapmaz. Saydığımız bu avantajları sayesinde çalışma mekanlarının vazgeçilmez aksesuarı olmaya devam edecektir.